Health, Nutrition & Lifestyle
 
 

Lieke de Lange

Ik ben Lieke de Lange, oprichtster van In Control Coaching.

Van kleins af aan ben ik fanatiek op het gebied van sport geweest, heb ik op hoog niveau aan wedstrijdsport gedaan en sinds 1998 ben ik werkzaam als Personal Trainer, Mental Coach en Orthomoleculair (voedings) Therapeut. Ik studeerde o.a. Psychologie en Orthomoleculaire Geneeskunde. Ik geef lezingen, seminars en cursussen en begeleid mensen individueel in mijn eigen praktijk.

Mijn verhaal

In 2009 werd ik ernstig ziek, raakte ik gedeeltelijk verlamd en belande ik een rolstoel. Ik heb vele operaties ondergaan, maar niets had blijvend resultaat. Na 3 jaar in de medische molen kreeg ik het stempel uitbehandeld. De prognose was dat ik nooit meer zou kunnen lopen, mijn leven lang afhankelijk zou zijn van zware medicatie en arbeidsongeschikt door het leven moest.

Dit heeft mij ertoe gezet om anders tegen gezondheid en beweging aan te kijken, op onderzoek uit te gaan, er een studie van te maken en keihard te vechten. Dit kon niet mijn lot zijn, dat mocht niet.

​Inmiddels ben ik uit die medische molen, ben ik mentaal sterker dan ooit en volledig medicijnvrij! De artsen noemen het een wonder, maar ik weet beter. Door buiten de bestaande kaders te leren denken, heb ik middels voeding, mentale training, aangepaste beweging en veel vallen en opstaan mijzelf letterlijk weer op de been gekregen. Het zelf-herstellend vermogen van mijn lichaam zodanig weten te beïnvloeden en optimaliseren, dat ik gezonder en fitter ben dan ooit tevoren. Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn, maar ik ben In Control en heb mijn leven terug.

Het feit dat iedereen zelf over de controle beschikt om zijn of haar leven te veranderen en het beste uit zichzelf te halen, motiveert mij enorm om anderen te helpen dit ook voor elkaar te krijgen. Want er is veel meer mogelijk! Ik moest het toentertijd allemaal alleen doen, maar u hoeft dat niet!

Werkwijze

Ik maak processen inzichtelijk, en stel concrete en realistische doelen. Ik reik handvatten aan, waardoor u leert hoe uw lichaam werkt. Zo leert u hoe hiermee om te gaan om er het beste uit te halen. Want als we eerlijk zijn, laten we niet allemaal ons lichaam vóór ons werken, in plaats van dat we mét ons lichaam werken? Het concept van In Control is hier daarom ook op gebaseerd. Het samenwerken met je lijf en het geven wat het nodig heeft.