Deze koeken zijn het perfect tussendoortje. Met dit recept maak je 12 koeken in 15 minuten voorbereiding en 15 minuten bakken. Snel, Safe en Simpel 🙂

Deze kruidige koeken zitten vol voedingsstoffen en zijn 100% In Control. Geen gluten, geen, suiker, geen lactose en geen ei, dus volledig vrij van allergenen!

Kruidige Koeken

Kruidige Koeken

Benodigdheden:

– 100 gram amandelmeel (of spelt, kokos- of ander meel)

– 50 gram havermout (of boekweit)

– 30 gram noten

– 15 gram pompoenpitten

– 20 gram sesamzaad

– 2 theelepels wijnsteen bakpoeder of baking soda / natrium bicarbonaat

– 1/4 theelepel zeezout

– 2,5 theelepels kaneelpoeder

– 1 theelepel gemberpoeder

– 75 gram honing

– 50 gram rozijnen (ik heb cranberry’s gebruikt)

– 100 gram ongezouten roomb oter

– 2 eetlepels water

 

Bereidingswijze, 15 minuten:

1.  Verwarm de oven voor op 150 graden

2.  Laat de boter in een pannetje op laag vuur smelten

3.  Doe intussen de noten, zaden en rozijnen . cranberry’s in de keukenmachine en hak dit grof

4. Meng in een ruime kom de meel, havermout, honing, notenmix, bakpoeder, zout, kaneel en gember (Tip: zeef het meel om klontjes te voorkomen)

5.  Voeg de roomboter en 2 eetlepels water toe aan de mix en kneed dit met de hand tot een samenhangend mengsel (kan iets kruimig blijven)

6. Vorm hiervan de koeken en leg deze op een bakplaat met bakpapier

7. Bak de koeken in 15-20 minuten tot ze lichtbruin zijn, de randjes mogen knapperig aanvoelen, de binnenkant blijft zacht. Laat ze vervolgens afkoelen op de bakplaat en bewaar in een afgesloten trommel.

 

Let op: Iedere oven werkt anders, zo zal de één de koekjes op 150 graden in 15 minuutjes bruin bakken, terwijl de ander beter 20 minuten op 160 graden kan doen. Begin laag en kort, beter een minuutje te kort, dan te lang.

 

ENJOY!