Het najaar doet binnenkort zijn intrede. Voor veel mensen gaat dit gepaard met de winterdip. Lusteloosheid, vermoeidheid en een depressief gevoel… Dit kun je voor blijven door heel eenvoudig het volgende te doen…

Alles draait om de kracht en gezondheid van binnenuit, maar soms moet je die een handje helpen.

Zon:

Ben jij vatbaar voor lage energie, vermoeidheid en depressieve klachten tijdens het najaar? Van September tot en met Maart staat de zon in Nederland in een zodanige hoek, dat wij te weinig zonlicht op kunnen nemen via onze huid en ogen. Daarnaast is het in het najaar koud en zijn wij vaak volledig bedekt met kleding, waardoor opname haast uitgesloten is. Heb jij ieder jaar weer last van die winterdip? Ga tussen 11.00 en 15.00 een kwartiertje naar buiten en zorg dat je hoofd en handen zoveel mogelijk aan de zon blootgesteld zijn

Vitamine D3:

80% van de Nederlanders heeft een tekort aan vitamine D, met onder andere de winterdip als gevolg.. Dit is simpelweg op te lossen door extra vitamine D3 te slikken, (2000-6000 internationale eenheden / 50-150mcg per dag), liefst een organisch supplement in een hoge dosering. Supplementen in de drogisterijen zijn synthetisch, zitten vol onnodige additieven en zijn slecht tot niet opneembaar, waardoor resultaat uitblijft.

Vul die accu nu het nog kan!

vitals d3

Vitals, Organische Vitamine D3 1000 i.e per capsule, 100 capsules, is bij In Control nu verkrijgbaar voor 18,95,-

Eén pot gaat, afhankelijk van de dosering, 1 tot 2 maanden mee en gebruik je gedurende 6 á 7 maanden (september-maart) Een kleine investering voor een betere energiehuishouding en een goed humeur.

Lichttherapie:

Ook lichttherapie is een zeer effectieve behandeling gebleken bij winterdips, winterdepressies en SAD (Seasonal Affected Dissorder)

Hoe werkt lichttherapie? Preventief of tijdens het aandoen van de eerste verschijnselen van de winterdip start je een 8-daagse lichtkuur. Elke ochtend ga je een half uur voor de lichtconsol zitten en staar je in het licht. Dit licht bootst zonlicht na en stoot 30.000 lux uit. Lux is de eenheid van het licht. Vergelijkbaar stoot een gewoon halogeenlampje zo’n 250lux uit.  Dit licht dringt via je netvlies binnen en maakt in je hersenen serotonine aan en dempt melatonine, waardoor je ritme wordt hersteld. Je zult beter slapen, je overdag lichter en energieker voelen en meer zin krijgen in de dagelijkse dingen.

lichttherapie

1 á 2 kuurtjes is voldoende om het hele najaar door te komen.

Lichttherapie kun je doen bij diverse centra en instellingen. Wil je niet elke ochtend vroeg de deur uit voor een sessie, kun je ook een eigen consol aanschaffen. Ook kun je een lichtconsol huren.

In Control verhuurt zo’n lichtconsol. Voor 50,00 per kuur huur je hem en heb je hem thuis staan.

Voor meer informatie neem je contact op met In Control Coaching: info@incontrol-coaching.nl