Je lichaam is voorzien van een complexe energiehuishouding, welke continue energie besteedt en nodig heeft om elke cel in jouw lichaam goed te kunnen laten functioneren. Hoe goed voed jij jouw lichaam? Of onttrek jij juist voeding en energie? 

Verkeerde voeding, genotsmiddelen zoals cafeïne, alcohol, tabak, drugs, stress, (onverwerkte) emoties, slecht herstel van sport, ziekte, onvoldoende (nacht-)rust, medicijnen, laag zelfbeeld. Ze vreten allemaal energie en zorgen voor een verminderde werking van jouw energiehuishouding. Een verstoorde energiehuishouding kan leiden tot hormonale disbalans, een verminderde werking van organen (maag-lever-darm bijvoorbeeld) allergieën,  hoge bloeddruk, verhoogde vetopslag, spanningsklachten, en ga zo nog maar even door. Jezelf voorzien van goede en voldoende energie is daarom essentieel! Net zoals het essentieel is om de tank van je auto van de juiste brandstof te voorzien om ermee te kunnen rijden.

Bij het tanken van verkeerde brandstof, houdt het systeem op te functioneren

Bij het tanken van verkeerde brandstof, houdt het systeem op te functioneren

Elke dag een voedzame smoothie drinken voorziet je lichaam van de noodzakelijke energie. Smoothies zijn bij uitstek een makkelijke, snelle en vooral lekkere manier om jezelf en je energiehuishouding een BOOST te geven. Perfect als ontbijt of als tussendoortje.

Blend de volgende Ingrediënten:

– 100 ml plantaardige melk (kokos-, amandel-, haver- etc.)
– 1 ½ banaan
– 125 ml probiotische yoghurt (yoghurt met bacterieculturen: l-acidophilus, bifidus, lgg e.m)
– handje rauwe amandelen(*)
– handje walnoten(*)
– handje spinazie
– 1 eetlepel honing
– zaadjes en pitjes naar keuze (chia, hennep, sesam, lijnzaad, pompoen, zonnebloempitten)
– 2 ijsblokjes

kies altijd voor ongebrande en ongezouten noten

Voedingsstoffen:

Deze zelfgemaakte energiedrank is een energieBOM, rijk aan vitamines, mineralen, anti-oxidanten en vezels: B1, B2,B3, B5, B6, B7, B12, bètacaroteen, C, calcium, ijzer, magnesium, mangaan, foliumzuur, fosfaat, kalium, selenium, zink en jodium.